Известие

Collapse
No announcement yet.

Осветление на купето и вратите

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Осветление на купето и вратите

Имам следния проблем ,като отворя врата осветленето на вратите и в купето угасва ,а като затворя вратите светва и ми съсипва акумолатора.Няколко майстори я гледаха и нищо ,само открихме сивото реле под таблото зад климатроника (там са сиво ,жълто и зелено)което като го махнахме изключихме въпросните лампички.

колега,
    най-вероятно това ти е проблема,пробвай да смениш релето е виж дали ще се оправи.Точно там има едно зелено реле,което е за централното заключване и имах преди проблеми с него-смених го и всичко се оправи.Пробвай и ти така.
    Успех

Comment

не колега не е релето ,смених го и пак същото.

Comment

По принцип трябва да е точно обратното.Когато отвориш врата осветлението в купето трябва да се задейства и след като затвориш да угасне с известно закъснение.Също така при отключване дори без да е отворена врата лампите в купето светват а след запалване на двигателя угасват.Прави ми впечатление че времето до угасване е различно и го свързвам с капацитета на батерията но това не съм го засичал така че може да се смята само като едно подозрение от моя страна.Има едни микро ключета във вратите които подават сигнал за отворена и затворена врата да не би там да има нещо нередно,въпреки че те няма как да си "обърнат" контактите и да се задействат точно на обратно.Провери дали на таблото при контакт и отворена врата се показва че въпросната врата наистина е отворена.

Comment

На таблото си отчита нормално.Трябват подробни ел.схеми на въпросната верига .но я нямам.

Comment

Working...
          X